مصاحبه با اکو نیوز
دبیر اتحادیه صادرکنندگان مبلمان منزل و اداری:
سهم ایران در تجارت جهانی مبلمان دوصدم درصد است
تهران – خبرگزاری اقتصادی ایران
اکونیوز:دبیر اتحادیه صادرکنندگان مبلمان منزل و اداری گفت: واردات با تعرفه صفر ارزش افزوده مبلمان را بالا می برد.
به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران، “رامین سمیع زاده” در مراسم افتتاحیه هفتمین نمایشگاه بین المللی ماشین آلات و تجهیزات مبلمان دبیر اتحادیه صادرکنندگان مبلمان منزل و اداری اظهار داشت : امسال 365 شرکت داخلی و خارجی در نمایشگاه حضور فعال دارند که از این تعداد 127 شرکت از کشورهای ایتالیا، دانمارک، مالزی، بلژیک، اردن، اندونزی، انگلستان، چین، کانادا، اسپانیا، کره جنوبی، تایوان، پرتقال، جمهوری چک، امارات متحده عربی و سوئد هستند.
وی با اشاره به اینکه سالانه در تمام جهان 150 میلیارد دلار صادرات در لایههای مختلف صنعت مبلمان و دکوراسیون صورت میگیرد گفت: از این میزان 30 درصد متعلق به آسیاست که چین 20 درصد آن را به خود اختصاص داده و سهم ایران در این تجارت دوصدم درصد است. به گفته وی طبق رتبه بندی صورت گرفته در بخش صادرات چین مقام اول، ایتالیا به عنوان مهد دکوراسیون با 10 درصد صادرات دوم، آلمان و کانادا به ترتیب با 9 درصد و 5 درصد در رتبههای بعدی قرار دارند که در این میان ایران در جایگاه شصت و نهم قرارگرفته است. سمیع زاده گفت: در بحث واردات نیز از میزان 150 میلیارد دلار، کشورهای آمریکا، انگلستان، آلمان، فرانسه و کانادا بیشترین میزان واردات را به خود اختصاص دادهاند که ایران هم با 31 میلیون دلار واردات در جایگاه یکصد و بیست و دومین کشور جهان قرار گرفته است. دبیر اتحادیه صادرکنندگان مبلمان منزل و اداری 66 درصد از کل بخشهای صنعت مبلمان در بحث واردات را مربوط به مواد اولیه دانست و گفت: از این میزان 11 درصد مربوط به ماشین آلات و دیگر بخشهاست. به گفته وی میزان واردات مواد اولیه نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته که همین مسئله رشد صادرات رانیز به همراه داشته است. سمیع زاده افزود: عمده صادرات صنعت مبلمان به کشورهای عراق، آذربایجان، ارمنستان، ترکیه و قزاقستان است این درحالی است که عمده واردات ایران ازکشورهای ترکیه، چین، آذربایجان و مالزی می باشد.
وی معتقد است از آنجایی که کارخانجات داخلی هم اکنون توان پاسخگویی به حجم درخواستها از لحاظ کمی و کیفی را ندارند لذا واردات مواد اولیه با تعرفه صفر میتواند با ایجاد ارزش افزوده برای تبدیل این مواد به کالا نقش مؤثری داشته باشد. در واقع واردات مواد اولیه از دیگر کشورها کمک خوبی برای کارخانجات داخل محسوب میشود تا از این طریق به نیاز مشتریان پاسخ داده شود.
این مقام صنفی با اشاره به سهم 8 درصدی اشتغال در صنعت مبلمان ادامه داد: از طرفی این صنعت ضمن تضمین دستیابی به ارزش افزوده مناسب بالاترین بازده اشتغال زایی را دارد به شرط آنکه دولتمردان با ارائه تسهیلات و حمایتهای لازم این صنعت را باور کنند چرا که صنعت مبلمان یکی از مصادیق صنایع زنجیرهای زودبازده است که با سرمایه گذاریهای لازم میتواند توسعه اقتصادی را به همراه داشته باشد. دبیر اتحادیه صادرکنندگان مبلمان منزل و اداری تأکید کرد: این صنعت بعد از صنایع نفت و خودرو از جمله صنایعی است که می تواند در بخشهای صادرات موجبات حرکت مولدی را ایجاد کند همچنین سبب میشود تا قیمت کالاهای تولیدشده در داخل با حمایت های لازم کاهش یابد. وی کپی برداری از طرح های خارجی را برای این صنعت مناسب ندانست و اظهار کرد: واقعیت این است که امروز صنعت مبلمان و مصنوعات چوبی باید منطبق با فرهنگ و سلایق مردم آن کشور باشد لذا کپی برداری برای این صنعت با ارزش جایز نیست اما در این خصوص الگوبرداری حرکت قابل توجهی است چرا که بعد از الگوبرداری میتوان آنها را بومی سازی کرد یعنی آنها را با سلایق و فرهنگ داخلی هماهنگ کرد که خوشبختانه در این صنعت، صنعتگران نیز به الگوبرداری به جای کپی برداری روی آوردهاند و این مسئله نشانگر آن است که کشور توان و پتانسیل لازم در این بخش را دارد. دبیر اتحادیه صادرکنندگان مبلمان منزل و اداری با اعلام اینکه حضور 25 کشور خارجی در نمایشگاه نوعی خط بطلان بر سیاست تحریمها کشیده افزود: از آنجایی که در بحث واردات ماشین آلات، کشورهای خارجی سخت گیریهایی در مورد ایران دارند اما آنچه مهم به نظر می رسد آن است که این تحریم هیچگونه تأثیری در برپایی و حضور کشورهای خارجی در نمایشگاه نداشته است. سمیع زاده در پایان اعلام کرد: باتوجه به حرکتهای زیرساختی که اتحادیه صادرکنندگان مبلمان منزل و اداری داشته امسال برخلاف سال گذشته نمایشگاه MEDEX به طور مجزا از HOFEX برگزار شد تا ازاین طریق دولتمردان دیگر نگاه صنفی به این صنعت نداشته و توجه خاص به بخش زیرساختی داشته باشند همچنین تأکید ویژه در عرصه مشارکت کنندگان دیگر دلیل مجزابودن برپایی این نمایشگاه هست چرا که بخش عمده از متقاضیان MEDEX همان مشارکت کنندگان HOFEX می باشند
دیدگاه خود را ثبت کنید